Premsa Destaquem

Morella, la comarca del Matarranya i la Terra Alta s'uneixen per potenciar el turisme, les relacions comercials i establir sinergies socioeconòmiques als tres territoris

 

 

 

 L'Ajuntament de Morella, el Consell Comarcal del Matarranya i el de la Terra Alta, juntament amb les associacions empresarials dels tres territoris (Associació d'Empresaris Turístics de Morella, Associació d'Empresaris Matarranya i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Terra Alta), estan engegant iniciatives conjuntes per potenciar el turisme i les relacions comercials entre els tres territoris. Una de les quals tindrà lloc dijous que ve, amb l'organització d'un presstrip (viatge de premsa), per a mitjans de comunicació i blocaires turístics, que coneixeran els atractius i recursos turístics de les tres zones.+informació

Dolça Tardor. 9a Festa del Mostillo i Productes d’Artesania, el 6 d’octubre de 2013, a Horta de Sant Joan

 

 

 

La població d'Horta de Sant Joan organitza el diumenge 6 d'octubre per novè any consecutiu la "Dolça tardor", una mostra de productes d'elaboració artesana que vol retre homenatge a les tradicions i els costums de la terra, on es podrà trobar el bo i millor dels productes que la tardor ofereix.

 

 

 

El certamen, que comptarà amb més de 50 parades d'exposició i venda, promocionarà majoritàriament els dolços típics de la zona i el principal protagonista de la celebració serà el mostillo, unes postres tradicionals, d'elaboració artesana a base most de raïm, que en aquesta ocasió seran elaborats per l'Associació de Dones "Col·lectiu de Dones Bàrbara".

 

 

 

 

 

La Dolça Tardor tindrà lloc al Nucli Antic d'Horta de Sant Joan, concretament en l'àrea compresa entre la plaça de l'Església, la plaça de Sant Salvador, el carrer de Santa Anna i el carrer de Picass.

 

Els organitzadors consideren que amb la celebració de la novena edició d'aquest certamen es pot considerar que aquesta activitat està plenament consolidada dins del calendari festiu d'Horta de Sant Joan.

 

 

 

Programació d'actes:

 

 

 

10.45 h Inauguració a càrrec del Sr. Àngel Vilamajó Farré, autor del llibre El Cor d'Horta i benedicció de la festa pel mossèn de la Parròquia.

 

 

 

Durant tot el dia es podrà gaudir dels dolços més tradicionals de la nostra terra i productes d'artesania.

 

 

 

12.00 h Taller per als més petits. Organitza: Associació de joves "Passeu-me la bóta".

 

 

 

18.30 h Ballada de la jota d'Horta i d'altres poblacions.

 

 

 

20.00 h Sorteig d'un lot de productes d'artesania.

 

 

 

I a continuació berenar popular. 

 

Recepta del mostillo a La Gastroteca:

 

http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-receptes/mostillo/

Bassa antiincendis a la partida dels Comuns de Gandesa

 

 

 


Han finalitzat les obres de construcció del Punt de reserva d'aigua per a la prevenció d'incendis al polígon 19, a la parcel.lca 308, de la partida del Comuns  de Gandesa. La bassa té una capacitat de 230.000 litres i ha suposat una inversió de 33.147,75 euros, finançada amb un ajut dde la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat (26.314,85 euros) iuna aportació municipal de 6.832,90 euros. S'ha comptat amb la col·laboració de l'Agrupació de Defensa Forestal de Gandesa.

La bassa sconstruït amb formigó i disposa d'una connexió amb la xarxa de reg i d'una rampa interior. També té un idrant amb boca per a ús del personal del cos bombers.

La Via Verda de la Terra Alta, inclosa a la guia que recull les deu vies verdes accessibles de l'Estat

 

 

 

La Plataforma Representativa Estatal de Discapacitats Físics (PREDIF) i la Fundació de Ferrocarrils Espanyols han presentat la guia "Vías Verdes accesibles", que conté informació sobre l'accessibilitat física, visual i auditiva de 10v ies verdes de l'Estat i de l'oferta turística del seu entorn. La Via Verda de la Terra Alta és la única de Catalunya que ha estat inclosa a la guia, ja que disposa d'un tram totalment adaptat i d'un servei de lloguer de bicicletes adaptades per a persones discapacitades. +info