Articles

El programa Treball a les 7 Comarques rep 85 adhesions d’entitats i empreses de la Terra Alta

Fins a 85 entitats, organitzacions socioculturals, sindicats, patronals, ajuntaments i empreses de la Terra Alta s'han adherit al programa Treball a les 7 Comarques, que des d'enguany gestiona el Consell Comarcal.

Es tracta d'una iniciativa del Govern de la Generalitat que es va engegar el 2007 per afavorir la vertebració del territori, compensar les desigualtats i potenciar el desenvolupament de les zones amb menys dinamisme econòmic o especialment despoblades del territori català. Aleshores, la Generalitat va determinar que les quatre comarques amb més necessitat de reactivació econòmica eren l'Anoia, el Pallars Jussà, el Ripollès i la de la Terra Alta. Amb posterioritat, l'any 2010, es va ampliar l'àmbit d'actuació del programa a tres noves comarques:  les ebrenques del Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d'Ebre.

Per a aquest any 2012, la comarca de la Terra Alta s'ha fixat com a objectiu principal de dinamitzar l'activitat econòmica de la contrada mitjançant el desenvolupament d'actuacions que generin llocs de treball, creïn oportunitats i afavoreixin la fixació de la població al territori. Per aconseguir-ho s'han dissenyat un seguit de línies estratègiques i de projectes concrets, que s'aniran executant paulatinament. Es vol redactar el Pla director de l'enoturisme, un estudi de viabilitat d'infraestructures d'activitat turística a la Via Verda, accions per a la millora de la competitivitat dels sectors vitivinícola i oleícola de la comarca i un programa de formació professionalitzadora en el sector turístic.

Per desenvolupar aquest pla d'actuació es destinarà una partida de 130.653 euros durant el present 2012. Treball a les 7 Comarques és una iniciativa que està patrocinada pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançada pel Fons Social Europeu (FSE).

Altres notícies de la comarca