Articles

El projecte “Treball a les 7 comarques” Terra Alta + que dona suport a les empreses, ara també recolza a les persones en situació d’atur, engegant una acció per tal de dissenyar un dispositiu d’inserció, orientació i formació.

El Consell Comarcal de la Terra Alta, a través del Terra Alta +, ha rebut una subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) i el Servei d'Ocupació Estatal del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, la qual cobreix el 90% del cost total del projecte que ascendeix a 213.066,84 euros.

Aquest és un projecte de desenvolupament local amb l’objectiu final de generar ocupació i millorar la qualitat de vida de les persones, basat en la cooperació público privada per a impulsar i construir una planificació estratègia conjunta.

Any rere any, creix el suport i la implicació dels ajuntaments, empreses i entitats al projecte Terra Alta +.

 

Pel que fa a les accions de suport a les empreses es farà un seminari en màrqueting on line i off line; assessoraments en creació de productes turístics i en dotar de contingut a la ruta del vi; assistència tècnica en l’entrada de vins en el canal de restauració de Barcelona i en el mercat de gran consum a Catalunya; i, assessoraments a les empreses en estratègia empresarial, en recursos humans i cooperació.

 

Per tal de donar suport a les persones en situació d’atur es dissenyarà un dispositiu d’inserció, orientació, formació laboral que millori la seva ocupabilitat.  A més, s’incorpora al projecte la figura de la prospectora empresarial que permetrà fer una diagnosi del mercat de treball, de les necessitats del teixit productiu i adequació de l'oferta formativa a les necessitats de les empreses i persones. El fet d’identificar els perfils més competitius per a cada empresa ajudarà a la millora de la seva competitivitat. Pel disseny del dispositiu es crearà un grup de treball executiu amb agents de diversos àmbits; comunitat educativa, empresa, institucions, etc.

Altres notícies de la comarca