Millora de la competitivitat del sector oleícola de la Terra Alta 2012

El projecte es desenvolupa en diversos àmbits: la qualitat d’olis, accions comercials i transferència de la informació, que aportaran informació complementària per la diferenciació del producte:


a.- Millora de la qualitat dels olis:

1.    La caracterització dels olis actuals de la DOP.

2.    La selecció clonal de la varietat ‘Empeltre’.

3.    L’estudi de les oliveres monumentals de la Terra Alta.

 

b.- Activitats lligades a la comercialització

Com a resultat de les accions iniciades l’any 2010, es considera oportú obrir noves línies d’actuació, més relacionades amb el desenvolupament d’accions futures de comercialització. Aquestes accions s’estructuren en dos apartats:

1.    La marca “Terraltí.

2.    Oliva de taula 

c.- Divulgació i transferència de la informació obtinguda en el procés de recerca.

1.      Jornada de portes obertes a l’Estació Experimental de Gandesa, per donar a conèixer el clon d’Empeltre seleccionat.

2.    Jornada de transferència dels resultats obtinguts, amb una primera presentació del cupatge “Terraltí”.


Documentació; “Desenvolupament de la cultura de l’olivera a la Terra Alta” 

 

Objectius específics de l’acció:

  • Apostar per la transferència tecnològica i la recerca aplicada com a motor de desenvolupament socioeconòmic.
  • Diferenciar la caracterització de l’oli de la DOP Terra Alta en base al posicionament de mercat que ajudi a millorar la seva comercialització.
  • Tipificar la varietat “empeltre”, varietat tradicional d’olivera de la Terra Alta com a element de diferenciació del producte
  • Valoritzar les “oliveres monumentals” com a recurs de promoció socioeconòmica i de vàlua paisatgística i patrimonial.
  • Dotar de contingut la marca col·lectiva d’oli  “Terraltí”.
  • Iniciar una línia de treball nova: les olives de taula i els seus derivats.
  • Analitzar el potencial dels olis de la Terra Alta en el segment alt de mercat.

Adjudicació

L'estudi Millora de la competitivitat del sector oleícola de la Terra Alta 2012 va ser adjudicat a l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) per un import de 17.700 euros, IVA inclòs.

 

fShare
0
Altres notícies de la comarca