Notícies

Sessió de treball amb els cellers de la Terra Alta sobre el projecte d'entrada dels vins de gamma mitjana i alta (Terroir) a la restauració i botigues especialitzades de Barcelona.

El dimarts dia 29 de novembre van tenir lloc la sessió de treball amb els cellers de la Terra Alta referent al projecte d’entrada dels vins de gamma mitjana-alta (Terroir) a la restauració i botigues especialitzades de Barcelona.

La sessió de treball va iniciar-se amb la presentació de les principals conclusions de les entrevistes realitzades a una mostra representativa de restaurants, botigues especialitzades i wine bars.Alguns dels entrevistats, van assistir a l’acte que es va celebrar el desembre de l’any passat al Palauet amb la presència de 23 cellers de la Terra Alta. Per tant, s’ha volgut donar continuïtat a la feina realitzada anteriorment i involucrar restauradors i professionals que tenen interès en els vins de gamma mitjana alta de la Terra Alta.

S’ha fet un especial èmfasi en el contacte amb els wine bars, ja que és un perfil d’establiment on els vins de la Terra Alta tenen poca presència, però on en canvi, hi ha un gran potencial per la seva implantació.

A més, es van presentar els resultats de l’anàlisi de benchmarking d’altres Denominacions d’Origen catalanes, espanyoles i internacionals quant a la manera en com es dirigeixen al mercat, en especial al segment restauració.

També, es va proposar un Pla d’acció pel sector consistent en accions per a reforçar la presència dels vins de la Terra Alta a les cartes dels restaurants, wine bars i botigues especialitzades.

Així mateix, es va debatre la proposta d’implementar en els propers mesos una acció concreta consistent en la realització d’actes al voltant dels vins de la Terra Alta en 3 establiments (wine bars i botigues especialitzades) de Barcelona, amb l’objectiu d’apropar els vins de la Terra Alta al canal de venda, que manifesta cert desconeixement dels vins d’aquesta comarca, així com del consumidor final. D’aquesta manera, es planteja un acte de venda de vi a copes durant un període de temps en un local cèntric de la ciutat de Barcelona amb un públic molt internacionals i dos actes de tast tècnic de vins de la Terra Alta en dos establiments de l’Eixample. Amb caràcter previ a la celebració d’aquests actes, els cellers de la Terra Alta es desplaçaran a Barcelona per formar el personal d’aquests establiments sobre els vins de la Terra Alta i per tant sensibilitzar els compradors. Mitjançant aquests actes en establiments es vol també que s’acabin incorporant noves referències de vins de la Terra Alta a les cartes d’aquests locals on fins ara la presència que tenen és testimonial.