Notícies

Vint-i-tres cellers de la Terra Alta presenten els seus vins al sector de la restauració de Barcelona

Un total de 23 cellers adscrits al Consell Regulador de la Denominació d'Origen Terra Alta (DOTA) han participat avui a l'acte de presentació dels vins de la comarca al sector de la restauració de la capital catalana, organitzat pel Consell Comarcal de la Terra Alta. La presentació, celebrada al Palauet del passeig de Gràcia, una edifici modernista de 1906, ha aplegat durant tota la tarda un gran nombre de professionals de la restauració, propietaris de restaurants, distribuïdors de vi, mitjans de comunicació especialitzats i altres professionals vinculats als sectors de l'enologia, la gastronomia i l'enoturisme.

L'acte, amb el dítol d'"Els vins de la Terra Alta, tresors per descobrir", ha sigut presidit per Joan Aregio, secretari d'Ocupació i Relacions Laborals del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, acompanyat pel president comarcal, Carles Luz, i pel president del Consell Regulador de la DOTA, Joan Arrufí, entre d'altres autoritats. En el seu parlament, Aregio, no s'ha estat de qualificar els vins de la Terra Alta com "els millors vins de Catalunya" que es produeixen actualment, i s'ha felicitat per la iniciativa del Consell Comarcal d'impulsar aquesta presentació per a obrir nous mercats i afavorir una major presència del vi de la Terra Alta als restaurants barcelonins.El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals ha fet vots perquè el sector del vi esdevingui "la gasolina" que impulsi el desenvolupament econòmic de la comarca.

Per la seua banda, el president del Consell Comarcal, Carles Luz, ha destacat el fet de la col·laboració entre el sector públic i el sector privat per poder impulsar l'economia comarcal, posant com a exemple la presentació d'avui. Luz creu que el vi de la Terra Alta encara és poc present en les cartes dels restaurants barcelonins, per la qual cosa considera que accions com aquestes són imprescindibles per incrementar la presència del producte en una zona tan estratègica com és la capital catalana.

Finalment, Joan Arrufí, en nom de la DOTA i dels cellers participants a la presentació d'avui, ha animat els presents a gaudir del centenar llarg de vins que s'han pogut degustar i a aprofitar l'ocasió per atansar-se a la DO i per a conèixer el territori que produeix aquests vins.

"Els vins de la Terra Alta, tresors per descobrir" ha ofert la possibilitat als professionals de degustar i conèixer els vins de la gamma mitja-alta de la Terra Alta, molts dels quals guardonats per reconeguts concursos i guies vinícoles en l'àmbit nacional -Premis Vinari, la Guia Peñín i la Guia de vins de Catalunya- i internacional, com ara el concurs Grenaches du Monde, en què la DO Terra Alta va ser la Denominació d'Origen més guardonada del món, i amb molt bona crítica per part de la premsa especialitzada.

L'objectiu que perseguia aquesta iniciativa, que s'inscriu dins el marc del projecte Terra Alta+, impulsat per part del Consell Comarcal de la Terra Alta i basat en la cooperació publicoprivada, era donar a conèixer en profunditat el sector del vi de la Terra Alta entre els professionals de la restauració de Barcelona, així com entre els prescriptors del vi i la premsa especialitzada de la Ciutat Comtal, per tal d'afavorir una major implantació dels vins de la comarca en aquest mercat en els propers anys i contribuir a la consolidació dels cellers de la Terra Alta com a sector estratègic en termes de generació de riquesa i creació de llocs de treball.

Aquesta acció ha estat subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, i cofinançada pel Fons Social Europeu i el Servicio Público de Empleo Estatal, del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

Més fotos a: https://www.facebook.com/Desenvolupament-Terra-Alta-319482401488504/?ref=tn_tnmn